Friday, February 01, 2008

Black Shark'tan Haber Var



Eagle Dynamics'in Batı'daki sorumlusu Wags, geçen gün Black Shark'taki ilerlemeler hakkında ufak bir açıklama yaptı. Söylediğine göre öyle aşırı bir ilerleme yokmuş. Biz de pek şaşırmadık zaten. Ancak yine de hiç haber olmamasından iyidir :) Aşağıda ilerleme yapılan noktalara bir bakalım:


1)DCS üzerinde çalışan takımın büyük kısmı arayüzdeki hataları gidermeye çalışıyormuş. Daha önce obje tasarımında görevli sanat takımı bu göreve atanmış.

2)DirectX 9'a geçiş tamamlanmak üzereymiş.(Yapımcılar yeni nesil ekran kartlarında gölgelerin sorun olması nedeniyle oyun motorunu DX8.1'den DX9'a port etmeye karar vermişlerdi.)

3)Görev ve seferberlik editörü görev yapılabilecek kadar tamamlanmış. Böylece takım artık görev ve campaign tasarımı üzerinde çalışmaya başlayacakmış.

4)Kullanım kılavuzunun İspanyolca ve Almanca'ya çevrimine başlamışlar. (İngilizcesi olmayanlar yandı. Nitekim DCS'nin kullanım kılavuzu Falcon 4'ünkinden daha kalın olacakmış!)

5)Sim-mod takımı (ED tarafından tutulan mod yapımcıları) havaalanlarını ve kaplamaları geliştirmeye devam ediyorlarmış.

6)Ka-50'nin uçuş sistemlerinin hatalardan arındırılmasına devam ediliyormuş. Oyundaki ABRIS modellemesinin neredeyse %100 olduğunu, GLONASS(Sovyet GPS sistemi) uydularının bile modellendiğini hatırlatmak isterim.

7)Testerlar daha çok görev editörü, seferberlikler ve yapay zeka üzerinde çalışıyorlarmış.


Bu yılın "ağır toplarından" gözüken DCS yine seneye ertelenirse bu kuraklığa biz simulasyoncular nasıl dayanacağız bilemiyorum. Herkes ulu füze tanrısına dua etsin! D:

No comments: